איך תזכי במצב רוח נפלא? רמז- תפסיקי להעליב אותו

Print
share
share

יש מישהו שאת מעליבה, כן אני יודעת שאת לא מתכוונת. אבל תשמעי, הוא נעלב בלי הפסקה ממך. אל תרגישי רע, הוא נעלב גם ממני לפעמים. אבל נדבר רגע עלייך- אם תפסיקי להעליב אותו את תרגישי ממש טוב. ולא רק זה- את תצליחי להרגיש טוב ולשחרר מועקות, פחדים ומצבי רוח רעים.

כדי להשיג מצב רוח נפלא יש מספר עקרונות בסיסיים, אבל את העיקרון הזה אני אוהבת אולי הכי מכולם. אם תתמידי בעיקרון שאת הולכת ללמוד עכשיו, את תהני ממצב רוח מעולה ואת תצליחי לשחרר כל מצב רוח רע בקלות.

איך מאזנים את מצב הרוח ומפסיקים להרגיש רע?

לפני שנדבר על ההוא שנעלב ממך, חשוב לזכור שאם ננסה כל הזמן תוך כדי "מלחמה" להרגיש טוב, אז מה שיקרה זה שרק נעצים את ההרגשה הרעה שלנו. מצד אחד אנחנו צריכות לחתור כל הזמן ללמוד ולהבין מה עושה לנו טוב ולהרגיש טוב ומצד שני כשמגיע מצב רוח לא טוב הדרך הקצרה ביותר לשחרר אותו הוא להרפות מהנסיון להרגיש טוב. אז אם לא צריך לנסות להרגיש טוב, מה כן צריך לעשות?

אנחנו נרצה ללמוד פשוט להיות, לא להלחם, לא לבקר ולא לכעוס על עצמנו. לאפשר לעצמנו להיות במקום הרגשי בו אנחנו נמצאות. אבל איך עושים את זה? שלב ראשון:

חדל קשקשת ברשת

כשאני מבינה שזה המצב כרגע, ושככה אני מרגישה ושזה בסדר שאני מרגישה ככה- כבר הורדתי 90% מכל מה שאני מרגישה. זאת אומרת שאם עכשיו אני במצב רוח לא טוב ואני מתחילה לחפור בעצמי למה אני מרגישה לא טוב, מה עשיתי לא בסדר ואיך אפשר מיידית לשנות את זה- אני רק מחמירה את מצב הרוח הבעייתי ומעמיקה אותו. אין לנו מה לחפור במה הסיבה להרגשה שלי או במה עשיתי לא בסדר שאני מרגישה ככה כי באופן פרדוקסלי מציאת הסיבה להרגשה רעה לא מביאה לפתרון. למשל- נגיד ורבתי עם בעלי ואני מרגישה ממש מצוברחת, מבטיחה לך שהפתרון הוא לא להבין שאני מרגישה ככה כי רבתי עם בעלי, וגם לא לשבת ולנתח את זה עם מישהו.

אם מישהו אמר לי משהו לא נחמד- זה לא יגרום לי להרגיש יותר טוב אם אשב ואנתח את מה שהוא אמר. ברוב הפעמים זה גם לא יעזור לספר על זה למישהו אחר. מכירה את זה שמישהו ממש עשה לך משהו רע ואת מוצאת את עצמך מספרת על העוולה הזאת ל5 חברות לפחות? משמע שהפעם הראשונה שבה סיפרת את הסיפור לחברה לא גרמה לך להרגיש טוב, גם הפעם השנייה לא וגם הפעם השלישית ובקיצור, לדבר על דברים לא עוזר להרגשה טובה יותר כשמדובר בשיפור מצב הרוח שלך.

אז הקשקושים הפנימיים (לנתח עם עצמי ולחשוב מה הסיבה להרגשה) והקשקושים החיצוניים (לנתח ביחד עם מישהו את המקרה ולחשוב מה הסיבה להרגשה) לא מובילים להרגשה טובה יותר.

שימי לב- לדבר זה מעולה כדי ליישר הדורים מול אחרים וללמוד את עצמנו יותר לעומק, אבל לא כדי לשפר את מצב הרוח. מה שקורה זה שאם נתלה את מצב הרוח שלנו בשיחה עם מישהו אחר, בלנסות להעביר לו את המשא הכבד על הלב שלנו- תתפתח תלות בלדבר על הקשיים שלנו עם אנשים אחרים כדי לפתור את מצב הרוח שלנו, מה שיוביל לבור ללא תחתית- בכל פעם שיקרה לנו משהו רע- נדבר עם מישהו על זה ואז ונגלה שזה לא ממש עזר אבל נמשיך לעשות את זה כי זה הדבר היחיד שאנחנו יודעים לעשות.

אחרי שהבנו שאין צורך לחפור בעצמנו ולחשוב יותר מדי ובאופן כללי אנחנו מאפשרות לעצמנו לקבל את המצב כרגע כמו שהוא. לא מאשימות אף אחד אחר במצב רוח שלנו (לא משנה מה באמת עשו לנו, זה פשוט לא מקדם אותנו) ולא מתבאסות על עצמנו על שאנחנו מרגישות ככה, הגיע הזמן לשלב הבא, הדובדבן שבקצפת שיעזור לנו לשחרר כל מועקה וכל קושי רגשי.

תכירי את החבר הכי טוב שלך (כן, זה שאת מעליבה אותו)

את כבר מכירה אותו, זאת אומרת ראית אותו כבר הרבה מאוד פעמים. בעצם, את כל יום רואה אותו כל הזמן אבל לא בטוח שאת מכירה אותו לגמרי. ואני חייבת לומר לך שהוא עושה בשבילך הכל, מתרוצץ בשבילך, סוחב בשבילך טורח בלי הפסקה והוא קצת נעלב שאת לא מכירה אותו, אז הוא ביקש ממני להזכיר לך בעדינות שהגיע הזמן להתייחס אליו יפה. זה הגוף שלך!

מה הוא קשור למצב רוח שלך? הוא קשור, הוא לא רק קשור אלא אפשר לומר שבמידה מסויימת הגוף שלך הוא מצב הרוח שלך…

אני יודעת שזה נשמע לא ברור אבל אני כשתביני את זה את תזכי בחיים שלך בחזרה:

אם תאפשרי לעצמך להקשיב לגוף שלך באופן קבוע- את תהני ממצב רוח מעולה באופן קבוע.

מה זה אומר להקשיב לגוף? מכיוון שהגוף שלנו לא מדבר בשפה מילולית אלא בשפת הגוף, אנחנו מבינות שיש צורך להקשיב לו בדרך שלו. השפה של הגוף לדבר היא דרך התחושות הגופניות.

מה הכוונה תחושות גופניות? חום, קור, כאב, תפוס, משוחרר, קפוא, תוסס, מתרחב, מכווץ, צמרמורת ועוד אין ספור תחושות גופניות שהגוף שלנו מרגיש כל היום אבל אנחנו לא שמות לב לזה!

זאת לא אשמתנו, אנחנו נולדנו לעולם עם המון המון רעשי רקע, וכשיש רעש בחוץ קשה להקשיב פנימה. ולכן אנחנו רוצות לייצר לעצמנו את המקום הזה בו אנחנו יכולות להקשיב לעצמנו.

אבל למה בכלל הגוף שלנו קשור למצב הרוח שלנו? אז אני רוצה להחזיר את השאלה אלייך- איפה את מרגישה אהבה מתפרצת? איפה את מרגישה כעס? איפה נמצא המצב רוח המסתורי הזה שכל הזמן אנחנו מדברות עליו? האם הוא מרחף מעלינו או נמצא במוח שלנו בלבד?

כל הרגשות שלנו מורגשים בגוף שלנו בצורה מיידית. כשאני כועסת גם הגוף שלי מרגיש את זה מיד אולי בתחושה של חום בפנים, או לחץ בראש, או רעד בידיים או אינספור אפשרויות אחרות, וכשאני נבהלת הגוף שלי מיד מרגיש- הלב דופק, הבטן מתכווצת או אינספור אפשרויות אחרות… וזה לא שהגוף שלי מגיב לרגשות, בצורה מסויימת הגוף שלי הוא הרגשות.

הסוד הזה יעזור לך לשפר את מצב הרוח

איך לומדים להקשיב לגוף? קודם כל מבינים את העיקרון הזה. כשאנחנו רוצות לשפר את מצב הרוח שלנו באופן דרסטי, אנחנו מבינות קודם שמצב הרוח שלנו "נמצא" בגוף שלנו, ואם נקשיב לגוף שלנו באופן אוטומטי הרגשות ישתחררו.

ואני פשוט מתחילה לאט לאט להקשיב למה שקורה בגוף שלי, להרגיש פיזית מה קורה לי בגוף? הכי קל להתחיל בסיטואציות חזקות- כשאני ממש נעלבת או ממש כועסת או ממש אוהבת- איפה אני מרגישה את זה בגוף? אפילו אם ארגיש את זה לשבריר שנייה- עשיתי את העבודה ובפעם הבאה יהיה לי קל הרבה יותר. הרגשתי מועקה בחזה? הרגשתי קור בכפות הידיים? הרגשתי שהעורף שלי נתפס?

ככל שאתמיד לשים לב מה אני מרגישה בגוף שלי- זה יהפוך להיות טבע שני, וכבר לא אצטרך להתאמץ כדי שזה יקרה. שימי לב שלא צריך לעשות את זה כל רגע ביום, אנחנו רוצות לפעול מתוך סקרנות וכיף ולשאול את עצמנו מדי פעם במהלך היום, במיוחד בסיטואציות רגשיות נעימות או פחות נעימות- מה אני מרגישה בגוף? וכשהגוף שלי יראה שאני מקשיבה לו בסקרנות ובאהבה, באופן אוטומטי הוא ילמד לשחרר את הרגשות הקשים החוצה ולהשאיר אותי שמחה ומסופקת.

את רוצה לשמוע עוד המפתח החשוב הזה- ובהדרכה המעמיקה הזאת אני מסבירה באופן מפורט על המפתח החשוב הזה כדי לשפר את מצב הרוח ללא היכר! איך יוצאים מחרדה וממצב רוח רע בקלות, בלי אמצעים כימיים ובלי טיפולים ארוכי טווח? בהדרכה הזאת אני מסבירה לך את שלושת המפתחות הקריטיים ליציאה ממצב רוח רע וחרדה וכדי שתרגישי סוף סוף טוב!

מאת: יעל בן אליהו

דילוג לתוכן